Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark ve Microsoft for Startups, girişimcilik ekosisteminde stratejik bir iş birliğine imza atarak bünyelerindeki tüm start-up’ların geniş bir networking platformundan faydalanmasını sağlayacak bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Bir Microsoft for Startups inisiyatifi olan ve girişimleri fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar destekleyen Founders Hub ile YTÜ Yıldız Teknopark girişimci havuzunu bir araya getirmek amacıyla organize edilen etkinlikler sayesinde, tüm girişimlerin geniş bir networking platformundan faydalanması sağlanacak. Etkinlikler kapsamında Founders Hub’a üye girişimler, YTÜ Yıldız Teknopark tarafından organize edilecek Demo Day’ler aracılığıyla düzenli aralıklarla yatırımcılarla bir araya gelme şansını yakalıyor. Microsoft da Teknopark’a dahil girişimcilere yönelik teknik workshop’lar düzenleyecek.
İş birliği kapsamında, YTÜ Yıldız Teknopark Davutpaşa kampüsünde düzenlenen Demo Day etkinliğinde girişimciler, yatırımcılara sunum yaptı. Girişimcilerin girişimlerini tanıtma fırsatı yakaladığı etkinliğe; YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı ile birçok yatırımcı katıldı.
“ÖĞRENCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ EN ÇOK ŞİRKET KURAN ÜNİVERSİTEYİZ”
Etkinlikte konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Microsoft’la iş birliği içerisinde oldukları için çok heyecanlı olduklarını belirterek, “YTÜ Startup House bir Yıldız Teknik Üniversitesi markasıdır. Çok iyi bir kuluçka merkezimiz var. Öğrencileri ve akademisyenleri en çok şirket kuran üniversiteyiz. Başarılarımızı buradan elde ediyoruz. Çok fazla patent üretiyoruz. Biz AR-GE Üniversitesiyiz ama bizim tarifimiz biraz farklı. Biz bunu araştırma, inovasyon, teknoloji ve ticarileştirme olarak tarif ediyoruz. Eğer bir inovasyon yani ürün yoksa ve ürünün sonunda bir ticarileştirme yoksa bir şirket kurmamışsanız ve fonlara ulaşamamışsanız o Ar-Ge’nin tamamlanmadığını söylüyoruz ve bunu da bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde 14 startup’a, kuluçka şirketlerine yatırım yaptık. 2023’de hem sayıyı hem de miktarı artıracağız. 4 dikeyde çok iyiyiz. Özellikle gaming’te Türkiye’nin bu kadar başarılı olmasında bizim oyun dikeyimizin çok etkili olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde fintech’de çok iyiyiz. Yine orada da ilk 10 şirketimizin değeri 500-600 milyon dolara ulaştı. Sadece gençler için değil, belli bir yaşın üzerindeki arkadaşlar da cesaretlerini kaybetmesinler” dedi.
“FOUNDERS HUB’ DA ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYORUZ”
Etkinlikte konuşan Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “Yeni girişimleri iyi anladıkça onları hangi müşterilerimize, nerelerde, nasıl daha iyi tanıtabiliriz ve büyümelerine, gelişimlerine nasıl yardımcı olabiliriz? Bu soruları yanıtlayabilmek için buradayız. Temelde birkaç desteğimiz var. Microsoft For Startup diye bir programımız var. Bu çerçevede Founders Hub diye yine bir programımız var. Bu programda çok önemli destekler veriyoruz” diyerek sağladıkları katkıları şu şekilde aktardı:
“Öncelikle diyoruz ki, ‘eğer siz bir girişimciyseniz sizin yeni ürünlerinizi geliştirmenize yardımcı oluruz. Burada azure krediler ve visual studio tarafında bazı lisanslar veriyoruz. GetUp gibi yazılımcıların çok kullandıkları bazı hizmetlerin ücretsiz yayın lisanslarını sağlıyoruz. Aynı zamanda diyoruz ki ‘işinizi iyi yönetmeniz için gereken araçları da size veririz’. Burada Microsoft 365 lisansları, dynamics tarafından CRM ve satış tarafındaki süreçlerini destekleyecek lisansları veriyoruz. Bununla da yetinmiyoruz diyoruz ki; ‘Bütün bunları iyi kullanmanız için teknik desteğe ihtiyacınız var. Gelin, size yazılımınızın mimarisini doğru çıkarmak için ve bunları geliştirirken karşılaşacağınız sorunlar tarafında destek verelim ve aynı zamanda eğer herhangi bir konuda takılırsanız çözmek için çok fazla uğraşmayın, zaman kazanın ve yine bize gelin.’ Sonra da diyoruz ki; ‘Bir şirketi ortaya çıkarmak, geliştirmek çaba gerektiriyor, burada başkasının deneyimleri de çok değerli size mentorluk desteği de verebiliyoruz. Bu Founders Hub’un üç aşağı beş yukarı çerçevesiydi. Bunun dışında bizim şirketimizin en büyük farkı bütün dünyada çok güçlü bir kurumsal satış ağımızın olması. Ortaya çıkan çözümler eğer müşterimizin ihtiyacını görebilecekse bu, müşteri ile girişimi bir araya getirebilmekte sağladığımız çok önemli ayrıştırıcı hizmetlerden. Yıldız Teknik Üniversitesi’yle yaptığımız iş birliği bizim için çok değerli dolayısıyla burada biraz daha odaklanıyoruz ama bahsettiğim programlar her girişime açık. Bir başvuru süreci var. Bu başvuru sürecinden geçen herkes yararlanabiliyor. Aynı zamanda bahsettiğim hizmetlerin tamamı ücretsiz.”
“AMACIMIZ, GİRİŞİMCİYİ TEŞVİK ETMEK”
YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “Girişimcilik ekosistemi, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından mutlaka desteklenmesi gereken bir alan. Sahip olduğumuz yüksek teknolojiler ve iş birliklerimiz sayesinde her yıl yüzlerce girişimciye destek veriyoruz. Şimdi de bu halkaya Microsoft Türkiye ile bir yenisini ekliyoruz. Amacımız, girişimciyi teşvik etmek ve ekosistem içerisindeki etkileşimini maksimum derecede arttırmak. Üniversitelerimizde girişimcilik ruhuna sahip yetenekleri bularak desteklemek ve bu devasa pazar içerisinde onlara mentorluk yapabilmek bizim için kritik öneme sahip. Bu amaçla, global ortağımız Microsoft ile YTU Startup House çatısı altında girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılıyor, onların pazara ulaşmalarına destek oluyoruz. YTU Startup House’un içinde 15’in üzerinde program yürütülüyor. Şöyle düşünün; multi-disipliner bir ekiple girişimci deneyimi yeniden tasarlanıyor ve global ölçekte çözüm bekleyen problemler için tüm ekosistem bir araya geliyor. Teknopark olarak girişimcilerimizi dünyaya açılmalarını sağlamak ve bu amaca uygun tüm kaynaklarını kullanmak için varız. Doğamız teknoloji ve bilişim olduğu için bu eksendeki tüm yeniliklerin ilki olmaya da özen göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Your browser does not support the video tag.
Yorum Yazın