Ortadoğu’nun fast food markası olan Atawich, Türkiye’deki genel merkezi açılışını 27 Ağustos’ta Esenyurt’ta gerçekleştirdi. Markanın düzenlediği lansman kapsamında Türkiye'de pazar hedefleri ve fast food sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunuludu.
İran genelinde 100’den fazla şubesi bulunan Atawich, 2021 yılında Türkiye’ye giriş yaparak son 1 yıl içerisinde İstanbul'daki şube hedeflerini tamamladı. Türkiye ile Avrupa pazarında da büyümeyi hedefleyen marka, Almanya’da şubelerini açmaya hazırlanıyor.
“SON 1 YILDA 250’DEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK”
Yeni şubelerin açılmasıyla istihdamda artış yaşanacağını belirten Serhat Baldan, “2022’de sektörün nabzını yükselttik. Çünkü bu kadar hızlı şekilde şubeleşip bu kadar kurumsal olarak ilerleyen, ayakları yere sağlam basan çok fazla firma yok. Bir yılda yirmi şubeye ulaşmak çok büyük başarı. Bunu ekibimizle yaptık. Şu anda 250’nin üstünde, istihdam sağladığımız çalışma arkadaşımız var. Uzun süredir bizimle çalışıyorlar. Eğitim ve oryantasyona önem veriyoruz. Yeni açılan şubelerle istihdam oranını da artıracağız” şeklinde konuştu.
“DÜNYADAKİ SÜRECİMİZİ TÜRKİYE’DEN YÖNETECEĞİZ”
Operasyonel sürecin Türkiye:'den yönetileceğini açıklayan Baldan, "Yaklaşık 2 milyon doların üzerinde bir yatırım yaptık. Bu sadece, Türkiye'de 20 şube, üretim tesisi ve plaza için. Biz bundan sonraki süreçte daha fazla yatırımı yapmayı hedefliyoruz. 2023’ün ilk çeyreğine kadar İstanbul'da 40 şube Anadolu'da 3 büyük şehirde minimum 10 şube hedefimiz var. Bayilik için talepte bulunmak isteyenler bize internet sayfamız üzerinden ulaşarak detaylı bilgi alabilirler. Bugün açtığımız genel merkezimizde markamızın sadece Türkiye'deki sürecini değil tüm dünyadaki sürecini yöneteceğiz. Operasyonel süreçlerin hepsi burada ilerleyecek" açıklamasında bulundu.
“TÜRKİYE BİZİM İÇİN ALMANYA KAPISI”
Atawich marka kurucusu 37 yaşındaki Ata Ghoutbi ise yaptığı konuşmada, “Markayı 20 yıl önce kurdum. İran’da küçük bir mağazada başladım. O zaman da dünyanın en büyük markası olma hayalini kuruyordum. Şubelerimi açıp büyüdükçe bilgili olmak gerektiğini anladım ve üniversite okumaya karar verdim. Daha da büyüdükçe baktım ki İran'ın en büyük markalarındanız. Dünyaya açılmak istedik. İlk ülke olarak Türkiye’yi seçtik. Çünkü çok ülkeye gittim geldim ve hiçbir yerde Türk insanları gibisini göremedim. Burada herkes iyi ve yardımsever. İran’la da çok yakın. İyi ki yatırıma ilk Türkiye’den başladık. Çünkü Türkiye hem İran hem Almanya kapısı” ifadelerini kullandı.
Your browser does not support the video tag.
Yorum Yazın