Ege Tekstil İhracatçıları Birliği'nin yönetiminde olduğu İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, İyi Pamuk projeleri için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası ile proje başlattı.
İZMİR (Ulusal Ajans) - Türkiye’ye her yıl 25 milyar doların üzerinde döviz kazandıran Tekstil sektörünün sürdürülebilir pamuk talebi, tüketici tercihleri doğrultusunda her geçen gün artıyor.
Türkiye’de İyi Pamuk (Better Cotton) Standardı’nın yürütülmesinden sorumlu kurum olduklarını belirten İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Başkanı Leon Piçon, Bu sorumluluğun yanında pamuk üretimde çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla farklı yörelerde çeşitli konularda projeler ve iş birlikleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Piçon, "IPUD olarak, bu yıl da Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile proje iş birliği başlattık" dedi.
2020-2021 pamuk sezonunda Türkiye’deki İyi Pamuk (Better Cotton) üretiminin, toplam üretimin yaklaşık yüzde 10’u olduğunu belirten IPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, "İyi Pamuk (Better Cotton) Standardı’nın her aşamasını kapsayan bu proje ile sahadaki uygulamalarımızı daha da derinleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Tekstil ve Hazırgiyim ihracatında tedarikçilerin İyi Pamuk (Better Cotton) talepleri her geçen gün artıyor. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı çerçevesinde 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfırlamayı hedefliyor. 2022 yılından itibaren ihraç ürünlerinde karbon vergisi gündeme gelecek. Bizim de bu sürece kendimizi hazırlamamız gerekiyor" tespitinde bulundu.
Yorum Yazın