Kartal Belediye Başkanı, göreve geldiği 2019 yılından bu yana, Kartal'da hayata geçirdikleri proje ve hizmetleri anlattı.
Komşu İletişim Merkezini kurduk
Göreve geldikleri gibi büyük bir ihtiyaç dolayısıyla Komşu İletişim Merkezi’ni kurduklarını söyleyen Başkan Yüksel, "Komşularımızın belediyeye hiç gelmeden sorununu çözebilmesinin yolunu açmak istedik. Komşu İletişim Merkezimizde şimdiye kadar 750 bin kez telefonla görüşüldü. Sonuç aldıkça komşularımız bunu kullanmaya devam etti. Tabii ki talebin sonu yok. İletilen talepleri şikâyet olarak görmüyoruz. Bunu bize bir uyarı olarak görüyoruz, bir bilgilendirme olarak görüyoruz ve mutlaka komşumuza o talebi ile ilgili geri dönüş yapıyoruz. Yarım milyonluk kentte yaşıyoruz, benim veya çalışma arkadaşlarımın bunları duyması ve görmesi kolay değil. O yüzden Komşu İletişim Merkezimizde yaklaşık 100 kişilik bir operasyon oluşturduk. Müdürlükler de o operasyonla bağlantı durumda. Sistemimiz herkesin büyük bir uyum içinde çalıştığı, gelen taleplere geri dönüşlerin yapıldığı ve sorunların çözüldüğü, çözülemiyorsa bile neden çözülemediğinin sebeplerinin paylaşıldığı bir sistem." diye konuştu.
Komşu İletişim Merkezi, çok önemli ekip arkadaşımız haline geldi
Komşu İletişim Merkezi'nin sağladığı verilerin projeler ve hizmetler üzerindeki etkisinden bahseden Başkan Yüksel, "Komşu İletişim Merkezi, çok önemli bir ekip arkadaşımız haline geldi. Bize aynı zamanda iyi bir veri sundu, bir anket gibi oldu. Oradan gelen önerilere göre bazı projelerimizi değiştirdik, bazı projelerimizi hızlandırdık ve önceledik. Bu sürece en başında mahallelerimize çıkıp komşularımızı dinleyerek başlamıştık. Kartal'da hangi konularla ilgili adım atmamız gerektiğini biliyorduk, ama komşularımızdan da talepleri aldık ve tüm bu veriler ışığında çalışmalarımızı yönlendirdik. "dedi.
Komşu İletişim Merkezi'nin yaşanan doğal afetler esnasında büyük bir yükü sırtladığının da altını çizen Başkan Yüksel, "Çok fazla doğal afet yaşadık. Bu afetleri yönetirken, özellikle pandemi döneminde Komşu İletişim Merkezimiz, yarım milyonluk kentte pandemi dönemi gibi kimsenin evden dışarı çıkamadığı dönemde bizi yönlendiren, bizi yöneten, hangi mahallede ve hangi sokakta hangi komşumuzun neye ihtiyacının olduğu konusunda bize yol gösteren bir sistem oldu." ifadelerini kullandı.
5 yıllık strateji planımızı komşularımızı dinleyerek oluşturduk
Kartal Belediyesi'nin 5 yıllık strateji planının nasıl hazırlandığını da izleyenlerle paylaşan Kartal Belediye Başkanı şu ifadelere yer verdi: "Mahallemi Dinliyorum toplantılarımızdan, mahalle muhtarlarımızla yaptığımız toplantılardan, ‘Çocuk Meclisi’ni oluşturarak çocuklarımızla kurduğumuz bağdan, aynı zamanda daha önce de bahsettiğim gibi Komşu İletişim Merkezimize gelen taleplerden elde ettiğimiz verileri bir araya getirerek en fazla talep edilen konuları önceledik.
Örneğin; sokak hayvanlarıyla ilgili gelen taleplerin ışığında bir Veterinerlik Binası inşa ettik. Böylece vatandaşın o an en çok ne istediğini anlayan bir sistem oluşturmuş olduk ve bu şekilde çalışmalarımızı yönlendirdik. Çok basit bir konu gibi gelebilir, ama ana caddelerdeki ağaçların budamasından tutun sokaklardaki parkın aydınlatması, oyun grubunun iyi olması, zeminin yeni olması, o komşumuzun en büyük isteği. Elbette çok daha radikal sorunlarımız var. Kentsel dönüşüm gibi. Altyapı konularımız var. Ama bu basit gibi görünen şeyler de vatandaşımızın gözüne çarpan detaylar ve bu detaylardan da size ya sempati ya da antipati duyuyorlar."
Yorum Yazın