Bağcılar Belediyesi’nin bir haftadır süren 23’üncü Geleneksel Çevre Etkinlikleri bugün yapılan programla sona erdi. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda Geri Dönüşüm Defilesi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi. Programa Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Ferhat Çiftçi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Hürcan, birim müdürleri ile Çevre Kulübü üyeleri de katıldı.
Müzik dinletisi ve folklor gösterisiyle başlayan programın devamında sahneye İstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri çıktı. Öğrenciler, engelli kursiyerlerin atık kumaş, plastik ve alüminyum parçalarından yaptıkları kıyafetleri giyerek defile düzenledi. Öğrencilerin büyük bir özenle hazırlandıkları defilede en büyük ilgiyi ise mankenlerin kucağında taşıdığı ampute kediler gördü. Davetliler, atık ürünlerden yapılan kıyafetler giydirilen ampute kedileri dakikalarca alkışladı.
GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VEREN BİR BELEDİYEYİZ
Defilede emeği geçenleri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Erdoğan, “Engelliler sarayımızın kursiyerleri her zaman başarıya imza atıyorlar. Bugün de ne kadar başarılı olduklarını gördük. Çevre Haftamızın ülkemize ve Bağcılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çevreye, geri dönüşüme önem veren ve bu yönde çalışmalar yapan bir belediyeyiz” dedi.
ATIK ÜRÜNLERDEN 2 AYDA 30 KIYAFET TASARLANDI
İstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nden öğretim üyesi Serap Çalık, kıyafetlerin hazırlanma süresine ilişkin bilgi vererek geri dönüşümün önemine dikkat çekti. 2 ayda atık ürünlerden 30 kıyafet yaptıklarını anlatan Çalık, “Kıyafetlerdeki malzemeleri geri dönüşümden alarak engelli öğrencilerle birlikte tasarladık. Elbiseler çöp poşetleri, yapraklar, plastik bardaklar, pipetler, atık su şişelerinden, kapaklardan oluşuyor. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için olabildiğinde fazla malzeme kullandık. Dünyada artan tüketim çılgınlığının önüne geçebilmek için geri dönüşümü ön plana çıkarmayı amaçladık. Öğrenciler bu vesileyle atık ürünlerden kıyafet tasarlamayı öğrendi. Atık malzemeleri evlerden, çöpten topladık. Öğrenciler fikrin oluşmasından çizime, tasarıma kadar her aşamada yer aldı. Çevre sorunu önemli bir boyuta ulaştı. O yüzden geri dönüşüme önem vermeliyiz. Defile hem yaratıcılığımızı geliştirdi hem de atık ürünleri değerlendirdik. Çok keyifli bir çalışma oldu. 4 ampute kedimiz de podyuma çıktı. Aynı zamanda engelli hayvanlarımıza dikkat çekmek istedik. Kediler için de ürünler tasarladık” diye konuştu.
23’üncü Geleneksel Çevre Etkinlikleri çevresinde düzenlenen yarışmalardaki atık pil, ambalaj kağıdı, atık yağ toplama, Uçurtma Yarışması kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Yorum Yazın