Sigorta girişimcileri Teknoparkta bir araya geldi
EKONOMİInsurTech Hub girişimcileri ile YTÜ Yıldız Teknopark ve Türk Reasürans arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla InsurTech Roundtable Toplantısı gerçekleştirildi. Etkinlikte, tüm sigorta teknolojileri geliştiren start-up’ları ağırladıklarını belirten YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “InsurTech, sigorta teknolojileri ile Türkiyedeki yerleşik girişimlerin, uluslararası ölçekte ihracat yapabilme potansiyellerini artırmalarını sağlıyoruz” dedi.
YTÜ Yıldız Teknopark Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirilen toplantı ile kamu sektörünün önde gelen şirketleri ve kurumlarını, insurtech start-up’larında ağırladıklarını ifade eden YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “İlk katkımız, girişimcilerimize fiziksel yerleşim alanı hazırlamak oldu. Bütün sigorta girişimcilerimize teknoparkın vergi muafiyetlerinden de yararlanabilecekleri şekilde fiziksel bir mekan, altyapı sağlıyoruz. Destek olacağımız uluslararası ve ulusal programlarımız da var. Bu toplantılarla tedarikçilerle ürün satıcılarını bir araya getiriyoruz” açıklamasını yaptı.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK SİGORTA FUARINA KATILACAĞIZ”
Eylül’de Vegas’ta gerçekleştirilecek olan ‘İnsurtech Connect’ isimli dünyanın en büyük sigorta fuarına katılacaklarını vurgulayan İnci son olarak şunları söyledi:
“Bizim ayrı standımız olacak. Bu vesileyle yerel girişimlerimizi oraya taşıyacağız. Böylece uluslararasılaşmaya destek olacağız. İhracat kapasitesini artıracağız. Onlara ciddi yatırım desteği de sunacağımız ayrı programlarımız olacak.”
“TEKNOLOJİ ÜRETİMİ VE İHTİYACI ARASINDA BİR KÖPRÜ”
InsurTech Hub’ın 2019’da YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde kurulduğunu belirten Ebru Sakine Şevli, “InsurTech Hub, Türkiye'de sigorta teknolojilerini geliştirmek, girişimleri desteklemek, keşfetmek, büyütmek ve globalleştirmek üzerine kuruldu. Teknolojiyi üretenlerle teknolojiye ihtiyaç arasındaki köprüyü insurtech sağlıyor. Yani kısacası; sigorta sektöründeki operasyonları minimize eden, maliyetleri düşünen, yeni teknolojilerle daha hızlı bir şekilde çözüm odaklı olan, hasarlar daha olmadan hasar önleyici teknolojileri ortaya çıkaran yeni bir jargon” dedi.
“GLOBAL İNSURTECH ALLİANZ ÜYESİYİZ”
Türkiye’de önceden sigorta sektöründeki teknoloji kullanımının önemine değinen, Şevli, “Günümüzde teknolojinin sigorta sektöründe kullanımı çok daha önemli hale geldi. Özellikle drone teknolojisi, yapay zeka, blockchain gibi teknolojilerle sigorta sektörü daha aktif halde teknolojiyi kullanılır hale geldi. Biz, ‘Global İnsurtech Allianz’ üyesiyiz. Bu da Türkiye'deki bir girişimi, dünyadaki sigorta sektörüne sunabiliyor ya da dünyadaki sigorta sektöründe yaşanan bir gelişmeyi Türkiye Sigorta sektörüne getirebiliyor olduğumuz anlamına gelmektedir” açıklamasını yaptı.
“HASAR ÖDEMESİ ARTIK OLAY ANINDA YAPILABİLECEK”
Türkiye’de InsurTech Hup ile insurtech farkındalığı oluştuğunun altını çizen Şevli şöyle konuştu:
“Sağlık, otomotiv, bankalarla ilgili birçok girişimde bulunuluyordu. Ancak kimse bunun insurtech olduğunun farkında değildi. Oluşan farkındalıkla sigorta şirketinde çalışanlar hangi konularda problemler yaşandığını çok iyi biliyorlar. Artık dünyada; bir hasarlı kaza yaptığınızda hızlı şekilde cep telefonunuzla okutarak hasar ödemesini yapabileceğiniz konuşuluyor. Türkiye'de benzer mobil uygulamaların yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Özellikle yapay zeka teknolojisini çok önemsiyoruz. Çünkü bu teknolojiyle örneğin, kaportası hasar almış bir aracın belki de o anda hemen ne kadar maliyet çıkacağı yapay zeka teknolojisi sayesinde hızlı şekilde öğrenilebilecek.”
Your browser does not support the video tag.
İlginizi Çekebilir