© 2 Yaka Haber

KARTAL’DA KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANI HAZIR

KARTAL BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA İLÇEDEKİ SATIŞ VE KESİM ALANININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Kartal Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilçedeki kurban satış ve kesim alanının hazırlıklarını tamamlayarak hazır hale getirdi.

Kurban satıcıları ve vatandaşların rahat ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için sağlık, çevre ve temizlik koşullarının özenle sağlandığı kurbanlık pazar alanı hizmete sunuldu. Kartal Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde hızla bayrama hazır hale getirilen alanda hem satıcılar hem de alıcılar için bir kurban satış ve kesim alanı oluşturuldu. 

Kartal İlçe Kurban Komisyonu’nun aldığı karar gereği; Yunus Mahallesi’nde hazırlıkları sürdürülen Kurban Pazar Alanı’nın alt yapı çalışmaları Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tamamlanarak parselasyon çalışmaları yapıldı.

Kurbanlık hayvanların kalacağı çadırların düzenlemesinin yanı sıra hizmet çadırları da pazarda yerini aldı. Kurban Pazar Alanı’nda satış işlemlerinin yanı sıra elektrik ve su hizmetinin dışında duş, WC, mescit, kantin ve otopark bulunuyor.

Kartal Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş kurban çadırının bulunduğu alanda titizlikle çalışmalarını sürdürürken,  Zabıta, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri müdürlükleri ekipleri, Kurban Pazar Alanı’nda gerekli çalışmaları da yapıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri gerekli denetimleri ve güvenlik önlemlerini alırken, bölgenin temizliği ve atıkların toplanması Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Aynı zamanda, bölgenin haşerelere karşı düzenli olarak ilaçlanması ve kurbanlıkların kontrolü de Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER