Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) başkanı Hıdır Karadaş '' Hedefimiz yüzbin lokma pay etmek
GÜNCELGazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) başkanı Hıdır Karadaş
''Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) başkanı Hıdır Karadaş ;'' 4,5 aydır her Perşembe günü ayrı ayrı mahallelerde kurumumuzda pişirip ambalajlayıp çadırlarımızı kurarak lokmalarımızı pay ediyoruz. Buda yaklaşık 4,5 aydır 20 000’e yakındır. Biz bu çalışmalarımızı halkımızdan aldığımız güçle başarıyoruz.Hedefimiz yüzbin lokma pay etmek '' dedi.
Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı(Gazi Cemevi) salgın sürecinde dayanışmayı güçlendirmek adına pişirdiği lokmaları paylaştı.
Sosyalleşmenin ve dayanışmanın daha da zorlaştığı salgın sürecinde Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi ) her Perşembe günü Sultangazi İlçesinde farklı mahallelerde dayanışma amacıyla pişirdiği lokmaları pay ediyor.
Salgın sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde daha fazla dayanışmanın yükseltilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş yaptıkları çalışmalar hakkında Cumhur Haber'e açıklamalar yaptı .
Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş ‘’ Her hafta perşembe günü değişik mahallelerimizde lokma paylaşımı yapıyoruz. Bugün 75 Yıl Mahallemizde lokmalarımızı pay ettik. Pandemi süreci bitene kadar canlarımızla lokmamızı paylaşmaya devam edeceğiz. ‘’dedi
Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş Cumhur haber'e yaptığı açıklamada ..
Başkanım öncelikle lokma dağıtıyorsunuz. Allah kabul etsin.
Neden böyle bir ihtiyaç duydunuz ?
Sağ olun teşekkür ederiz. Bu pandemi sürecinde gerek sağlık gerek ekonomik açıdan çok ciddi sıkıntılar var. Dolayısıyla biz Gazi Cemevi olarak yaklaşık 4-4,5 aydır lokma dağıtıyoruz. Bütün canlarımızla sokak sokak geziyoruz. Sokaklarda çadırlarımızı kuruyoruz orada lokmalarımızı canlarımıza pay ediyoruz.
Tabi bu pandemi sürecinde öncelikle şunu da belirtmek gerekiyor. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesin emeğine sağlık. Hakka yürüyen canlarımızın üzerine de ışıklar doğsun. Biz şu ana kadar yaklaşık 20.000 civarında lokma dağıttık. Bundan sonraki süreçte de böyle devam edeceğiz. Geçmişte pandemi öncesinde de lokmalar veriyorduk ama sağlık ve pandemi koşullarından kaynaklı cemevimizde lokmalarımızı dağıtamıyoruz. Kapalı alanlarda hijyen koşullarından kaynaklı virüsün canlarımıza bulaşmaması için. Bundan dolayı biz de canlarımızla lokmalarımızı cemevimizde pişiriyoruz ,ambalajlıyoruz , daha sonra sokaklarda çadırlarımızı kurarak lokmalarımızı pay ediyoruz.
Başkanım Sultangazi 15 mahallesi olan büyük bir ilçe. Her mahallede lokmalarınızı dağıtıyor musunuz?
Evet. Yaklaşık bir bir buçuk ay önce beş mahallemizde Gazi , 75, Zübeyde, Yunus Emre ve Esentepe mahallemizde dağıttık. Daha sonra Habipler Mahallemizde ve bundan sonraki süreçte 15 mahallemizin tamamında bu lokmalarımızı pay edeceğiz canlarımızla beraber.
Tüm bu hazırlama aşaması size mi ait başkanım?
Tabii aynen öyle. Lokmalarımızı alıp kendi olanaklarımızla yapıyoruz. Ancak bazı canlarımız kırk yemekleri, hayır yemekleri lokmalarını bazen gelip bize katarak bizimle beraber ortaklaşa pay ediyorlar.
Başkanım pandemi süreci ile ilgili alevi canlarımıza veya toplumdaki vatandaşlarımıza ne söylemek istersiniz?
Tabi bu dünyayı kasıp kavuran bir salgın. Dolayısıyla burada canlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Özellikle maske , temizlik çok önemli. Bütün canlarımızın bu kurallara uyması gerekiyor.
Sosyal mesafeyi koruması gerekiyor. Çünkü biz kendimiz önlem almazsak bu pandemi ile başa çıkma şansımız yok. Dolayısıyla bütün canlarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü her can bizim için çok kıymetlidir. Son süreçte günlük vaka sayısı 60.000’i geçti. Hakikaten çok tehlikeli bir durum. Bundan dolayı bütün canların azami derecede bu kurallara uyması gerekiyor.
Çok teşekkür ederim başkanım.
Rica ederim. Biz teşekkür ederiz.
GÖREVE GELDİĞİNİZDE BU YANA NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPTINIZ ?
Biz yaklaşık 4 yıldır görevdeyiz.İlk olarak inanç meclisimizi (pirler) oluşturduk.Şuan itibariyle yaklaşık 30’a yakın dedemizle çalışmalar yürütüyoruz.Ayrıca eğitim ve sağlık komisyonlarımızı oluşturduk.Gençlik ve kadın meclislerimizi oluşturduk.Yine demokratik kitle,sivil toplum ve esnaflar ile dayanışma komisyonumuzu oluşturduk.Sağlık komisyonumuz aracılığı ile yaklaşık 4000 canımızın sağlık sorunlarına yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşadık. Eğitim komisyonumuz aracılığı ile de şuana kadar 450’e yakın üniversite öğrencimize burs verdik.Ayrıca Eğitim komisyonumuzla okul ziyaretleri yaptık.Okul müdürlerimizle yönetimini kurumumuza misafir ettik.Okul Aile Birliklerimizle kurumumuza mihman ettik.Okullarımızda çocuklarımızın inanç boyutuyla ne gibi sıkıntıları var noktasında çalışmalar yürüttük. Bu bağlamda pandemi öncesine kadar 6000’e yakın öğrencimizi cemevimiz ile buluşturduk.Ne yazık ki pandemiden dolayı bu çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık.Salgın sonlandığı takdirde çalışmalarımıza tekrar başlayacağız.Hedefimiz 100.000 çocuğumuzu cemevimizle buluşturmak.Pandemi sürecinde kurumumuzu açık tutarak zorunlu olan hizmetleri devam ettirdik.Durumu müsait olmayan yaklaşık 2000 aileye gıda yardımı yapımına vesile olduk.En son olarak da Karlıbayır cemevimizin araç ihtiyacını karşıladık.
YAPTIĞIN ÇALIŞMALARDA ZORLANDIĞINIZ KISIMLAR VARMI ?
Zorlandığımız demeyelim de olanaklardan kaynaklı yapamadıklarımız var.Örneğin binamızın fiziki anlamda yetersizliğinden kaynaklı bazı projelerimizi hayata geçiremedik.Mesela en büyük hayalimiz Alevi Enstitüsü oluşturabilmek.
GENÇLER SİZDEN EN ÇOK NE TALEP EDİYOR ?
Gençlerimizin şuan en önemli sorunu işsizlik.Tabi bunun yanı sıra bizim çözebileceğimiz sorunlarını gençlerimizle iletişim kurarak çözebiliyoruz.Gençlik meclisimizin çalışmaları aracılığıyla ve aynı zamanda dedelerimizle olan çalışmalarıyla inanç özelinde gerek eğitim gerek sosyal ve gerekse kültürel çalışmaları hep beraber yürütüyoruz.Ne yazık ki pandemiden dolayı bu çalışmalara da ara vermek zorunda kaldık.
VAKIF OLARAK DERSANE ÇALIŞMALARINIZ VAR BUNUN HAKKINDA BİLGİ AKTARABİLİR MİSİNİZ?
Evet eğitim bizim için çok değerli.Pandemi öncesi cemevimizin öğrenci sayısı 950 civarındaydı.24’e yakın dalda eğitim verir noktadayız.Aslında hedefimiz 2000 öğrenciydi fakat maalesef binamızın fiziki koşullarından dolayı sayımızı arttıramıyoruz.Dersanemiz akademik,sportif,sanatsal ve inançsal açıdan eğitim verir.
İlginizi Çekebilir