© 2 Yaka Haber

Dış ticaret platformu Bilvio, İhracat 5.0 teknolojisini devreye aldı

Dış ticaret platformu Bilvio, girişimcilerin ihracat payını artırmak amacıyla İhracat 5.0 teknolojisini devreye aldı.

 

Dünya, teknolojinin gelişmesi ve internetin etkisiyle ekonomik küreselleşme modeline doğru gidiyor. Küresel ekonomideki rekabet ülkeleri geleneksel ticaret yöntemlerinin dışında yeni yöntemler bulmaya itiyor. İhracat yapmanın önemi hem dünyada hem de Türkiye’de her geçen gün artıyor. Öyle ki globalde ki artan rekabet koşulları ve dünyada hızla artan enflasyon karşısında işletmelerin ayakta kalabilmesinin tek yolu ihracat yapabilmek. Dünyada bütün ülkeler ihracatlarını artırabilmek için bütün yöntemleri deniyor. Türkiye’de de bu anlamda yeni bir teknoloji devreye girdi. Yapay zekalı bu teknoloji sayesinde büyük küçük fark etmeksizin Türkiye’deki işletmeler çok daha hızlı ve aktif ihracat yapabilme kapasitesine kavuşmuş olacak.  

İHRACATÇILAR, DÜNYADA KENDİ SEKTÖRLERİNİ İZLEYEBİLECEK  

Projenin Türkiye’deki kurucusu Çin Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Ariç uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları ve çok uluslu konsorsiyumlar ile geliştirdikleri Türkiye’nin en büyük dış ticaret yazılımını hayata geçirdiklerini duyurdu. Bu yeni teknoloji sayesinde ihracatçılar dünyada kendi sektörleriyle ilgili ticaretleri izleyip yeni pazarlara kolaylıkla girebilecekler.  

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE EN İLERİ TEKNOLOJİSİ  

Teknoloji her alanda olduğu gibi hizmet sektöründe de gelişmeye devam ediyor. Bilvio dış ticaret platformunun mevcut durumu ile Türkiye’nin en büyük dış ticaret verisi ve en ileri teknolojisi ile oluşturduklarını dile getiren Ariç, “Sistem içerisinde 10 milyardan fazla dış ticaret verisi ve yüz milyonlarca şirket bilgisi bulunduruyoruz. Dünya’nın 240 ülkesinden toplayabileceğimiz kadar ticaret verisi topluyoruz. Bu verileri her gün 5 milyon kez güncelliyoruz. Su anda küreselde en değerli ürün “veri”. Günümüzde petrolden daha değerli bir ürün. İleride ülkeler arası veri savaşlarının çıkacağı öngörülüyor. Bu derece önemli. Çünkü Ne kadar çok veriye hakimseniz o alanda çok hızlı hareket edebilirsiniz. Bizde Bunu yapmak zorundayız diğer türlü dünyadaki dönen ticareti yakalayamayız. Amacımız ihracatçımızın dünyada ne olup bittiğini görmesini sağlamak” açıklamasında bulundu. 

İHRACAT 5.0 BAŞLADI 

Ariç ortaya koydukları teknolojinin günümüzde kullanılan endüstri 4.0 teknolojisinin de ilerisinde olduğunu ifade ederek, “Kullandığımız teknoloji ihracat 5.0 teknolojisi. Sadece veriye sahip olmanız bir şey ifade etmez. Elinizdeki bu kadar büyük veriyi doğru şekilde izleyebilmeniz gerekli” dedi. Dış ticaret sistemi içerisinde kullanılan yapay zeka sistemlerinin mevcutta en iyi sistemler olduğunu dile getiren Ariç, bu yapay zeka algoritmalarının tamamının uluslararası patentli olduğunu ifade etti ve “Bu algoritmalar sayesinde platform dünyanın dört bir yanından topladığı bilgileri işliyor ve sıralandırıyor. Firmaların tedarik zincirlerine kadar olan tüm bilgileri ortaya çıkarıyor. Bu bilgiler Türkiye’deki ihracatçılarımızın önünü açacak” dedi. 

TÜRKİYE’DE İHRACATIN ARTMASINA DOĞRUDAN KATKI SAĞLAYACAĞIZ  

“Türkiye ihracatta bir ivme yakaladı ve bölgenin yükselen yıldızı konumunda” diyen Barış Ariç, şunları kaydetti:   

“Özellikle rekabetçi kur ve pandemi sebebi ile Çin’in pazarlardan çekilmek zorunda kalması açıkçası Türkiye açısından çok büyük bir avantaj oldu. Fakat unutmamız gereken şey bugün rüzgar bizden yana fakat her an değişebilir. Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olan Avrupa’dan durgunluk sesleri yükseliyor. İhracatçımızın yeni pazarları taraması gerekiyor. Çünkü tek bir pazara bel bağlamak çok büyük bir risk. Çin yavaş yavaş toparlanmalara başladı ve yeni yıl ile birlikte pazarlara hızlı bir şekilde girecek. İhracatımızın bütün bu riskleri öngörüp buna göre hareket etmeli. Bizim dış ticaret teknolojimiz bu anlamda işletmelerimize çok büyük fayda sağlayacak. Oturdukları yerden tüm dünyayı takip edip işlerini buna göre yönetebilecektir. Tam da bu sebeple bu teknoloji sayesinde Türkiye’nin ihracatına doğrudan katkı sağlayacağınızı söyleyebiliriz.” 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER