Bitlis'teki meslek lisesi hijyende bölgenin üretim üssü oldu
SAĞLIKBitliste cemil özgür anadolu meslek lisesi bünyesinde kurulan dezenfektan ile temizlik malzemeleri üretim atölyesi, bir yılda yaklaşık 1 milyon 700 bin lira ciro yaptı.
BİTLİS (Ulusal Ajans) - Bitlis'te öncelikle okulların dezenften ve temizlik malzemeleri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Cemil Özgür Anadolu Meslek Lisesi'nde kurulan Kimya Atölyesi, çevre illerin de ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye geldi.
Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, dezenfektan, sıvı sabun ve maske üretimi ile ön plana çıkan Cemil Özgür Anadolu Lisesi'ndeki Kimya Atölyesi'nde incelemelerde bulundu. Atölyenin bundan sonra da Bitlis ve ilçelerindeki başta yatılı okullar olmak üzere tüm kurumlara üretim yapacağını söyleyen Müdür Korkmaz, kontrollü normalleşme sürecine girilen Bitlis´te vakaların düşmesi ve normal hayata geçilmesinin üretime devam edeceğini kaydetti.
Ülke genelinde COVID-19 salgınıyla birlikte Bitlis'te hijyen malzemelerinin üretiminde büyük bir boşluk oluştuğuna dikkati çeken İl Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, "Burada üretim yapan öğretmen arkadaşlarımızla beraber bakanlığımızla görüştük. En yakın üretim merkezi olan Diyarbakır’ı ziyaret ettik. 20 gün gibi kısa bir süre içerisinde mevcut alan ortaya çıktı. Burada bizim öğretmen ve öğrencilerimizin çok büyük emeği var. Biz şu anda burada 3 kalem temizlik malzemesi üretiyoruz. Bu biraz daha artacak" diye konuştu.
Bugüne kadar 30 ton el dezenfektanı ürettiklerini kaydeden Müdür Korkmaz, rakamsal olarak karşığının ortalama 1 milyona yakın bir para olduğunu ifade ederek, "Bunun haricinde 35 ton yüzey dezantektanı ürettik. Bu da 100 bin lira civarında bir gelir sağladı. Ayrıca 20-25 tona yakın da sıvı sabun üretimi yapıldı. Bunun da getirisi 100 bin lira civarında oldu. Okulumuzdaki atölyeye bağlı olarak Halk Eğitimi Merkezi’nde maske üretimimiz de 1 milyon maske ürettik. Özetle okulumuz, geçen yıl 25 Nisan´dan bugüne kadar 1 milyon 700 bin lira civarında ciro yapmıştır” dedi. Emeği olan öğretmen ve öğrencilere de üretimden belli bir pay verdiklerini kaydeden Müdür Korkmaz, atölyedeki üretimlerimizle burada sadece Bitlis'in değil, çevre illerin de ihtiyaçlarını karşıladıklarını sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir